Det kallas tvivel , det där som stör

Sara och jag fixade i butiken hela dagen , tiden gick faktiskt ganska fort. Vi plockade upp massor av varor och städade lite.
Inger tyckte att det gick bättre på lunchen idag än igår, vilket är bra. Men när någon säger så känns det som jag har ätit alldeles för mycket och det känns verkligen inte okej. 
Efter skolan åkte jag hem och tog en promenad med Matilda. Hon är så himla lätt att prata med och förstår verkligen på ett sätt som ingen annan gör.
Men snart ska jag ta och plugga lite igen, eller iaf försöka.
Förresten så ska jag på öppet hus på yrkesgymnasiet på torsdag , där har dom ett omvårdnadsprogram med inriktning mot undersköterska som jag fastna lite för. Det känns faktiskt bättre att börja om på nytt nästa läsår, jag har ingen större lust och ägna hela sommarlovet åt att läsa upp massor ig och gå en utbildning som egentligen inte känns rätt i tre år. Vi får väl se hur det blir med den saken.

Vad tycker ni om min nya bloggdesign förresten ? :)


                             
                            jag hittade en gammal bild som joel tagit på oss , haha knasboll..<3
Mat träning

Idag var jag i skolan för första gången på över två veckor. Fick hur mycket uppgifter som helst och alla papper ger mig panik eftersom jag har väldigt svårt o koncentrera mig när jag ska plugga och har dessutom väldigt svårt för mig. Men fick faktiskt ett erbjudande om kvällsskola , och både jag och Sara är lite inne på att börja där.
Åsa och Inger från mellanvården kom till skolan idag oxå , först hade vi möte med skolsköterskan och min mentor. Sen visa vi runt dom i skolan och sist men inte minst va jag tvungen att äta.
Fick gå och hämta maten själv i matsalen, dom såg det väl som nån slags övning. Men det var så jävla pinsamt att gå igenom korridoren med en bricka mat, folk kan ju verkligen tro att jag är nått matvrak.
När dom satt och åt mig försökte jag öppna mig och berätta hur jag kände, men det är så svårt o veta vad man ska säga när man har så mycket tankar. Tänk att de är deras jobb och sitta o äta med mig , det är ju helt sjukt egentligen. Men jag är så handikappad att jag inte klarar de själv. Man kan verkligen snacka om att jag var nervös, fast de är inget ovanligt att jag blir de när de gäller mat.. Va ska folk tro om mig egentligen ?

                                     
                                     ibland vill jag bara bli omhållen utan att behöva säga någonting


Picknick-tajm!

                       

I Lördags kom Joel hit och vi gick på picknick.
Det var riktigt mysigt att sitta där i skogen och kolla ut över gatorna och bara sitta och prata. På kvällen såg vi Millenium filmerna och myste tills vi somnade.
Idag har jag i stort sett inte gjort nånting. Försökt att plugga lite och sitter och snackar med trevliga människor på msn nu. Lägger in en bild på våran lilla matsäck vi hade med på fikan. Jag vet att jag har lovat att sluta dricka zero, men unna sig gör alla ibland. Resten är Joels , och han vart riktigt mätt vill jag säga. :)


Det är sjukt att man kan älska någon så mycket som jag älskar dig. Att man verkligen känner att man vill dela hela livet tillsammans med en person. Men du är verkligen det bästa som har hänt mig, utan dig vore jag ingenting. Vi har vart tillsammans i snart två år, men jag slutar aldrig överraskas av dig Din glädje får mig att må bra. Du är helt unik älskling <3Beslutsångest

           

Idag fick jag en riktig sovmorgon, verkligen skönt.
men på eftermiddagen tog vi en sväng till farmor och farfar och dom vart faktiskt riktigt glada av att få besök. Annars har det inte hänt någonting idag, har vart hemma och vilat eftersom min mage fortfarande inte är helt okej.
Men imorgon kommer Joel hit och sover över, vi får verkligen hoppas det blir mysigare än förra helgen. Det blir väl att se på film och ta det lugnt. Ibland kan det faktiskt vara skönt att inte göra nånting speciellt.
På torsdag ska jag klippa håret och färga det, och jag låter er välja mellan lite olika alternativ och säga vilket ni tror blir finast.

Jag gör verkligen allt för att följa de där matschemat nu, men mina föräldrar verkar tro att man kan äta hur mycket som helst helt plöstligt bara för mellanvården är inkopplat. Det är mycket svårare än så!!
Men Inger målade en ganska bra bild igår, det var en dragkamp mellan ett stort monster och jag o folk som stöttar mig. Ju hårdare man drar, desso större chans har man o besegra monstret.
Jag gillar hennes sätt att se på sjukdomen.

Men trevlig helg allihopa! :)

          

Best friends forever <3

Dagen började med att Inger från mellanvården kom hit. vI gjorde upp ett matschema över vad jag ska äta, mycket mellanmål och halva portioner. Fick nästan panik när jag kolla på de där schemat, hur ska jag klara av att äta allting? Det känns som om jag inte kommer få göra nått annat än att äta. Men det blir nått att kämpa med , och målet är att klara det.
Hon tyckte inte att jag skulle följa med skolan till stockholm om en vecka, för det blir för mycket att gå och för lite mat. Kan förstå tanken, men det är verkligen tråkigt så mycket jag hade sett fram emot de :(

När hon hade åkt iväg så skjutsade morfar mig till skolan för jag skulle hämta lite att plugga på och hälsa på Joel och mina vänner. Vart verkligen glad av att se dom igen, man vill verkligen kunna leva som dom oxå. Jag menar , kunna äta vad som helst utan att tänka på allt innehåll och känna att man måste förbränna de igen. Det är verkligen orättvis att bara vissa ska få dom här problemen.

Jag vet inte vad som har hänt mellan oss , och var vi har varandra längre. Men du har mycket med dina problem och jag med mina och de gör livet svårare. Du har alltid vart som en syster för mig, och innest inne är du en underbar person som vill alla gott.
Alla minnen vi har är oförglömliga , och jag älskar dig min bästa vän <3

               


Vitamin C- Graduation song (Friends forever)

Magsjuka

Anledningen till att jag inte har bloggat är att jag inte orkat.
Får väl ta allting från början , vad som hänt sen senast.

i Lördags packade vi i saker i Malsmlätt , och när vi var hemma igen så kom Joel och skulle sova över här eftersom vi inte hade träffats nånting på lovet. På kvällen gick vi en långpromenad med Matilda men efter det tog vi det lugnt och tänkte se flickan som lekte med elden. Men jag vaknade mitt i filmen, väldigt illamående och hade magsmärtor och frös. Hoppades naturligtsvis att det skulle gå över, men de blev snarare värre och jag spydde med jämna mellanrum hela natten.

På söndagmorgonen var jag så svag att jag knappt kunde göra någonting själv och då fick vi åka in till sjukhuset.
Bilfärden dit var verkligen jättejobbig , hade en hink med mig och spydde hela tiden. Magen måste verkligen ha blivit helt tom då.
Jag fick ta blodprover och dom gjorde olika undersökningar på US, men det tydde bara på vanlig maginfluensa.
Men när jag skulle gå på toa så tuppade jag av helt, de var som om allt blev svart och helt plöstligt hade jag massa läkare omkring mig och låg i en säng och spydde. Det var en sån läskig känsla.
Blev inlagd på BAVA natten mellan söndagen och måndagen och då var jag verkligen helt slut och fick dropp.

I måndags fick jag komma hem men sov i stort sett hela tiden, det var knappt så jag orkade duscha.
Fick komma till BUP på läkarkontroll idag, och kroppen verkar återhämta sig bra efter magsjukan.
Dock känns det lite meningslöst att jag hade kämpat så mycket med vikten innan jag blev sjuk , så rasar jag ner sen igen. Men det ända jag kan göra nu är att kämpa och hoppas på det bästa.
Får inte komma tillbaka till skolan förrän på måndag igen , men Joel är gullig och ska hämta lite uppgifter till mig imorgon så jag får nått gjort.

Förresten har jag fått sommarjobb på ett ålderdomshem här i närheten, inte bästa men det är iaf bättre än inget :)
                             

The body said stop

Mammsen jag och min broder åkte och hämta farmor och farfar och tog med dom till deras gamla lägenhet idag. Det är så mycket saker att rense där, jag fick packa i massa porslin och la kastruller och andra köksredskap i en säck som joel ska få när han flyttar.
Men det tog ganska mycket energi att hålla på där ett tag, tillslut vart jag helt utmattad. Av någon konstig anledning vart jag illamående på hemvägen. Ansiktet vart blekt och jag bara väntade på att kräkas. Det är verkligen läskigt när de blir så, fast jag vet ju att de är kroppens sätt o säga ifrån på.
Jag har insett att det faktiskt lönar sig att gå upp i vikt, skiter jag i de nu låter jag sjukdomen styra. Lyckas jag kämpa så bra att jag går upp lite kommer min kroppsuppfattning förhoppningvis ändras. Det kommer verkligen bli skitsvårt för ana är starkare än man kan tänka sig. Men det är fan värt de.
När jag har gått upp i vikt kan jag dessutom gymma och göra om fettet till muskler. Antingen väljer man och bli frisk , eller att forsätta med den här dieten och riskera livet.
Men nu blir det att krypa ner i säng , för älskling kommer imorgon och stannar hela helgen och då vill jag va pigg.

                                                                                     Godnatt <3
                      
                            

                          

Dunkla rum - Lars Winnerbäck


No courage

Min mage skriker efter mat men någonting säger emot.
Jag vill ju äta egentligen , men man går upp i vikt av mat så jag kan inte.
När jag har ätit skäller ana på mig. Mat är ju förbjudet. Jag som inte vill bli tjock , varför äter jag?
Ett misslyckat äckligt fetto som försöker bli "frisk" är vad jag är.
Att äta känns som att göra något helt olagligt.


Coffee Diet

                           
                                                               Mums på bilden! :)
                                                 
Var på möte med mellanvården idag, gick faktiskt ganska bra. Vi bestämde att dom skulle vara med på lunchen i skolan vissa dagar och "stötta". Det jobbiga är att jag inte riktigt vet hur jag ska förklara för mina vänner att dom kommer. Känner mig så himla speciell när jag måste ha med vården i min vardag för att klara av den. Vad ska andra tycka egentligen?
Fick oxå reda på att min sköterska ska sluta, vilket är väldigt synd eftersom jag har lätt att öppna mig för henne.
Men tanken är väl att jag inte ska gå lika mycket till ätstörningskliniken nu när mellanvården blir inkopplat.
Hade gått upp lite i vikt, vilket är ett steg ifrån att bli inlagd. Men samtidigt känns det verkligen tufft att acceptera en högre vikt. Mamma tvingade med mig till ett cafe på stan , jag beställde paj men tog bara några tuggor och resten fick mamma. Druckit mängder med kaffe idag, jag älskar verkligen den energi man får av de.

                               
                                                    


Mer än bara mat

Idag blir det påskfirande med hela släckten.
För dom andra innebär det god påskmat som dom säkert har sätt fram emot längre , men för mig blir det en helt annan sak. Medans dom njuter av maten kommer jag sitta och kämpa med att få i mig allt och samtidigt försöka vara trevlig för att inte visa all ångest. Ett tag funderade jag faktiskt på att skita i att hänga med , säga att jag mår dåligt eller nånting. Men det är ana som vill att jag ska stanna hemma, egentligen vill jag ju hänga med och träffa släckten och alla småkusiner.
Egentligen är det konstigt att man nästan alltid måste äta när man träffas, och går man på stan innebär det nästan alltid att man fikar.
Dom här tankarna gör mig verkligen galen.

                              

nande kura..

Vet inte om jag kommer klara att bli frisk.
Jag försöker äta , men alldeles för mycket är det nån som säger.
Vill bara bli av med allting och bli smal på riktigt och kunna känna mig lätt som en fjäder.
Folk säger att jag är riktigt smal , men det visar inte spegeln.
Jag borde egentligen hata hela sjukdomen , det är sjukt att jag ser det som en del av mitt liv.
Men vem är jag utan ätstörningen?
Önskar att folk kunde läsa mina tankar och förstå.
Känner mig så jävla äcklig och fet.


Glad Påsk

    
            

Jag vill önska alla läsare en riktig glad påsk genom att lägga in denna söta påskbild.
 Hur firar ni påsken ?
Har faktiskt inga planer för idag, trodligen blir det att gå ut eftersom vädret är så fint och det ska man verkligen ta vara på. Solen ger mig faktiskt mer energi och det är väl ganska naturligt att man blir gladare än när den tråkiga vintern är här.
Det blev en lång kvällspromenad med Matilda igår, ett riktigt bra avslut på dagen. Men tiden går så fort när man är ute och går. Har inte så mycket mer att skriva nu, jag bloggar mer ikväll antar jag. Men ni får ha en bra dag så länge :)


My angel

                                                               Mysan
Idag är det tre månader sen du lämnade mig och saknaden till dig går inte att beskriva.
Det känns fortfarande konstigt att inte se dig springa i ditt hjul på kvällarna med den glädje som bara du hade.
Jag kommer nog aldrig riktigt förstå att du är helt borta, de ända jag kan göra är att vänja mig vid att du är borta.
Hoppas du har det bra där upp i himlen någonstans i Nangiala. Här på jorden är du saknad ,din vita päls ditt underbara leende.
Jag älskar dig min ängel <3


                               


Våren är här

Blev att åka till mormor och morfar idag vilket innebar att dom tvinga i mig mat.
Dom såg hur mycket jag kämpade med att få i mig de, ändå forsatte dom bara tjata. Jag skulle gärna vilja kunna äta mer, men en röst inom mig säger emot. Hon förbjuder mig från all mat och ger mig dåligt samvete och panik när jag inte lyder henne. Det känns inte som jag har någon kontroll längre, fyfan vad jag känner mig äcklig ibland. Jag är inte värd att äta.

Men trots all ångest så var de ändå lite mysigt när vi åkte ner till deras kollonistuga och solen lyste över stångån.
Där känner man verkligen att man kan slappna av, ingen press (utom maten..) Men nu cirkulerar hela mitt liv runt mat, dom andra tankarna blir mindre. Ska det verkligen få vara så?!

                     
                               
                                               


I want to be forever young

Följde med pappa till farmor och farfars lägenhet idag. Dom ska flytta till åldershem i helgen och eftersom dom inte är pigga så måste vi rensa osv.
Livet är så orättvist även när man blir gammal, endel är pigga och krya och endel drabbas av dementsjukdomar och blir snurriga av olika anledningar. Jag har funderar på hur det är att ha hela livet bakom sig, jag menar, det ända som väntar är graven för människan lever inte hur länge som helst.
Visserligen har dom gamla mycket minnen, dom har upplevt mycket som inte vi fått uppleva. Själv vill jag inte bli gammal, men självklart vill jag leva ett långt och bra liv.
Fick precis reda på att en släckting till mig har fått en tumör i magen, så sjukt tragiskt. Känner inte honom så bra, men hoppas verkligen han blir frisk.

Just nu försöker jag verkligen äta för att slippa bli inlagd, men jag vet att jag kommer falla tillbaka när jag ser siffrorna på vågen. Jag kanske inte är tillräckligt stark för att ta mig ur de här än, även om jag av någon anledning får för mig att jag ska lyckas ibland.
                                                  

                                            

I found the love

Det blev ett besök på bup idag. Jag hatar verkligen att gå till bup, dom tjatar bara på att jag ska äta mera. Men det är inte så lätt som dom tror för när jag äter kommer all ångest, hoppar jag över måltider slipper jag den. Att försöka förklara det för andra känns meningslöst , man känner sig som en idiot och folk som inte har gått igenom samma sak själva fattar ändå inte. Folk tror att dom vet allt, det irriterar mig.

Jag får trösta mig med att det är påsklov nu, 10 dagar ledigt. Sista dagen kunde garanterat vart bättre och det blir tomt nu när Joel åker iväg till Värmland när man som mest behöver honom. Jag vill bara kunna va i hans famn och gråta om jag känner för de, han märker av min ångest i vilket fall så jag behöver inte låtsas vara glad.

Jag har verkligen vart jättedålig på att blogga , men nu tänkte jag faktiskt börja blogga dagligen igen.
Jag bryr mig inte om jag inte har många läsare eller om inläggen är tråkiga, det är mest bara skönt att skriva av sig.

                           
                                               Du ger mig den kärlek jag behöver
                          

RSS 2.0